שאל את הרב - כללי

כיצד להתנהג בסיטוציה מסובכת.

  • ט"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! אני בן 42 ולפני שנה וחצי החלטתי להביא ילד לעולם בגלל ניסיונות נישואין כושלים עקב חשש מהתחייבות לזוגיות בגלל התקפי חרדה שאני סובל מהן מאז שנת 2009. לכן החלטתי להביא ילד לעולם לפני שיהיה מאוחר בשבילי. הבאתי ילד לעולם ללא נישואין. ברוך השם ילד בריא ומתוק תודה לאל. הסיפור העצוב הוא שהתגלה לי שלאמו היה קשר בעבר עם ישמעלי במשך 8 שנים. אנחנו כבר לא ביחד כבר חודשיים והיא מקשה עלי מאוד עם הילד. לצערי השמועה היתה מאוד נפוצה ושמעתי עליה אך משום מה אמרתי לעצמי גם אם זה נכון גם היא בת של מלך וגם לה מגיע צאנס נוסף בחיים כי כולם טועים. יש לי ספק קטן אם אכן זהוא ילדי בגלל טענה שלדעתי לא נכונה של בן זוגה לשעבר שגם היה לדעתי נשוי בתקופת הקשר שלהם. שהוא היה איתה בקשר באותם ימים. אינני מאמין לו אך ספק קטן עדיין בליבי. שאלתי מה עלי לעשות ואיך להתנהג עם אמו של הילד מכיוון שהיחסים התדרדרו מאוד בשבועות האחרונים ובימים האחרונים בפרט. סליחה מראש על הכתב המרובה ואודה לכם מאוד אם אקבל תשובה בהקדם כי איניני יודע איך לפעול ומה לעשות? בדיקת אבהות? הסדרי ראייה? להתרחק מאמו ככל האפשר או להגן עליה למרות שמתנהגת אלי ברוע לב ומרחיקה ממני את ילדי ואני עובר יסורים רבים.

תשובה

שלום וברכה

אין כל מקום לחשוש שהילד לא ילדך ובוודאי שאתה צריך להתנהג איליו כמו אבא לבן.

אמרחו החיים ללא נישואין אסורים על פי ההלכה ללא קשר לישמעאלי שאיתו היתה בקשר ובפרט שכנראה היא לא טבלה לנידתה, הרי שהוודאי יש להתרחק מאימה האסורה עליך באיסור גמור.