חברה והשקפה

קיום מצוות מוגזם

  • ט"ו אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה. מישהו הסביר לי שהקושי בהלכות שחיטה הוא שכיוון שהתורה אמרה לשחוט (-לחתוך) ולא לקרוע את הבשר, לכן צריך שהסכין תהיה בלי פגימה. אני קצת לא מבין, זאת לא הגזמה לבדוק את הסכין עם הציפורן ולפסול אותה בגלל איזה 'הרגש' של פגימה? זה לא יותר מידי החמרה? לדוגמא, זה כמו שאני אגיד לבן אדם לשטוף את הריצפה והוא יעבוד עם מקרוסקופ בין הבלטות לוודא שלא נשארו גרגרי אבק.... תודה!

תשובה

שלום וברכה

לא צריך לעבוד עם מיקרוסקופ, הכלל הוא שלא ניתנה תורה למלאכי השרת ואין צורך לבדוק יותר מאשר האדם יכול בחושים רגילים, הדרך לראות שאין פגימה היא לא בעין שקשה לראות פגימה זו, על כן משתמשים בציפורן כדי להרגיש את הפגימה הפוסלת את הסכין.