אמונה

האם אנחנו באמת תוצאה של מקריות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, בזמן האחרון התחלתי לחפש תשובות למהות שלנו,לקיומו של האל וכו`. אני נתקל בהרבה אנשים שלא מאמינים באלוהים, שאומרים שהתנ"ך הוא מיתוס שסיפוריו נכתבו על ידי אנשים פשוטים, יצא לי עד לא מזמן אף לקרוא על העימות בכרמל, וגם נאמר שם שזה נכתב סתם ולא הייתה באמת התגלות אלוהית. אם אלוהים היה קיים מאז ומתמיד, הוא לא כפוף לשום חוקי הפיסיקה כי הוא יצר אותם, למה לו בכלל ליצור אותם, למה לו ליצור אותנו מה אנחנו מועילים לו בכלל, למה לחיות את החיים שלנו אם בסוף נמות גם ככה, למה ללמוד ולהחכים ולהרוויח כסף אם בסוף נמות גם ככה, האם אנחנו באמת תוצאה של מקריות ומה הוא העולם הבא העולם הנצחי מאיפה לנו על קיומו מאיפה לנו שחווית סף מוות היא לא סתם פעילות של המוח לפני המוות ואיך אפשר לדמיין בכלל עולם שהוא נצחי

תשובה

שלום וברכה

כלשאלותיך הינם שאינך מבין את דרכי הבורא, ואם כי לשאלותיך ישנם ביאורים פשוטים, לא אכתבם מאחר ואין כלל קשר בין הבנת דרכי הבורא לבין מציאותו, כי הבורא הוא נשגב מהשגתנו ולמרות שלא נבו את מהותו נדע שהינו וישנו ו

בהצלחה רבה – בנימין שמואלי