אמונה

חזרתי בתשובה וזה קשה לאנשים שהכירו אותי לפני כן מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קודם אני חייב לציין שאתם עושים מלאכת קודש באתר תודה רבה על ההשקעה והעזרה. שלום כבוד הרב אני חייל אני חוזר בתשובה אל לפני 4 חודשים התחזקתי והתחלתי לשמור עיינים ונגיעה ולהשתדל לא להתעסק יותר מדי בשיחות חולין עכשיו במקום שאני נמצא בו ישנם אנשים שמכירים אותי אחרת בין השאר גם מישהי שהיו לי איתה יחסים בעבר ועכשיו בגלל שאני לא מתייחס היא כל הזמן מנסה להתקשר וולראות למה וברגע שאני מסביר לה היא תמיד מחפשת להוכיח אותי על דברים מסויימים בדת שיש לה השקפות כאלה ואחרות עליהם אני עדיין לא מתייחס והיא מתעצבנת יותר לדוג` אני לא אומר לה בוקר טוב או שאני כבר לא בא לשבת ולדבר אז זה מפריע לה כי היא לא מבינה אותי האם אני עושה משהו לא נכון או לא טוב מיותר לציין שהסברתי לה את הסיבות ומניעים שלי וזה עדיין לא מרצה אותה אני החלטתי להתעלם לגמרי וגם לא לענות לה לטלפון. מה עליי לעשות תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

עליך לומר לו בוקר טוב כשאתה רואה אותה, וכן להרים לה את הטלפון. אבל כשהיא נכנסת לויכוחים בעניני דת, אמור לה שאם היא רוצה להבין אותך באמת, עליה ללמוד את היהדות בצורה אמיתית וכך היא תבין אותך, ואין אומרים לעיוור מדוע אינך מכיר את הצבעים, אלא טעמו וראו כי טוב ה`.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי