תפילה וברכות

תפילת העמידה בנסיעה באוטובוס

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב האם במקרה ואני נמצאת האוטובוס באמצע נסיעה ואני רוצה להיתפלל תפילת שחרית האם כאשר אני מגיעה לתפילת שמונה עשרה מותר לי להיתפלל את תפילת עמידה בישיבה.או שאסור לומרומה לגבי ברכות השחר -מהי הדרך הטובה להיפטר ממחשבות רעות שמשתלטות על הנפש ועל המח מהם הדרים לנצח את היצר הרע ולהכניעו שלא ישלוט בי שוב.. כי אני מרגישה שבימים שאני רוצה להיתקדם ולהיתקרב אל ה` היצר תוקף אותי ומחזיר אותי למצב שהייתי בו. - אך אפשר להשיג שמחת חיים

תשובה

שלום וברכה

יש לומר את ברכות השחר באוטובוס בישיבה, וכן את תפילת העמידה. מחשבות רעות יש להסיח את הדעת מכך ולחשוב דברים אחרים, וכן ישנה סגולה לומר בשעה שיש לך מחשבה רעה, את הפסוק ולא תתורו אחרי לבבככם ואחרי עיניכם, וסגולה נוספת לומר את הפסוק ושחט אותו על ירך המזבח צפונה וזרקו בני אהרון הכהנים את דמו על המזבח סביב.

ואין דרך לנצח את היצר בנוק אאוט כל ימינו הם במלחמה לפעמים מנצחים ולפעמים קשה מאוד, אבל לעולם אין להניח את כלי המלחמה, ובתחבולות תעשה לך מלחמה, ועלינו לזכור שזה תפקידינו בעולם להילחם עם היצר ולא להרפות. כל נפילה מביאה עלייה גדולה יותר, ושבע יפול צדיק וקם.

בברכה - בנימין שמואלי