שמיטה

שמיטת כספים ופרוזבול

  • ט' אלול התשע"ה

שאלה

שלום, 1. קראתי פסק שהפקדות בנק משומטות. מדוע? הרי זו לא הלוואה 2. מה הדין לגבי כסף ב"בתי השקעות" וכדומה? 3. בנוסחאות הפרוזבול המצויות יש הקניה של קרקע ללווה. האם זה מטיל עלי הגבלות בקשר, למשל, מכירת נכסים (לכאורה ללווה יש חלק בהן)?

תשובה

שלום וברכה

1. מחלוקת הפוסקים בדבר. הסבורים שזה משמט כי כל כסף שניתן לבנק הבנק עושה בו כרצונו ולכן איו זה פיקדון אלא הלוואה.

2. בבתי השקעות שהכסף מיועד רק למסחר לפי הוראתך אין זה נשמט.

3. לא מגביל.