שבת

האם מצווה עונג שבת קודמת לאיסור בל תשחית?

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

האם מצווה עונג שבת קודמת לאיסור בל תשחית? שלום רב, אני רוצה לענג את השבת על ידי אכילת קרואסונים מכל מיני טעמים וסוגים אך אני לא רוצה לאכול את כולם מטעמי בריאות אז האם אני יכול לטעום ביס מכל קרואסון בידיעה שאחר כך הכל יזרק? מה הגבול של עונג שבת? אם אפשר בבקשה תשובה מפורטת עם מקורות תודה.

תשובה

שלום וברכה

יש להתנהג בהריון ובשכל ולא לאכול מ20 קראוסונים מכל אחד ביס אחד.  תאכל את מה שאתה אוהב כמה שאתה רוצה תוך שמירה על סבירות.

אף באמצע השבוע אין איסור של בל תשחית לאדם לאכול רק מעט מכל מה שירצה אף אם היתר ילך לפח. טוב יותר שיחתוך בסכין חתיכה עבורו והיתר יתן לאחר שיוכל ליהנות גם כן.