תפילה וברכות

אם לא אמרתי ברגע שקמתי מודה אני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב !! רציתי לשאול אם אני קם מהשינה ואני עדין במיטה ואחרי בערך 30 40 שניות אני נזכר שלא אמרתי מודה אני ...ואני עדין במיטה אני יכול להגיד מודה אני ועוד שאלה אם אפשר..שאני קורא ברכות השחר אני צריך להגיד את המודה אני בהתחלה למרות שכבר אמרתי ומה בקשר לזה שכתוב את הברכות על נטילת ידיים אחרי שירותים ועל הנטילה שקמים משינה..גם את זה אני קורא בברכות השחר זה לא ברכה לבטלה תודה על התשובות כבוד הרב !

תשובה

שלום וברכה

אפשר לומר את מודה אני גם לאחר מספר שניות מעת שקמים. אין צורך לומר זאת פעמיים. לאחר שקמת ונפנית לנקביך הינך אומר את שני הברכות על נטילת ידים ואשר יצר, ולאחר שאמרת זאת פעם אחת, אינך חוזר עליהם שוב, בברכות השחר. כל היום כולו, לאחר שנפנים, אומרים רק את ברכת אשר יצר.

בברכה - בנימין שמואלי