שאל את הרב - כללי

ראיתי כמה פירושים לנבואות אחרית הימים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ראיתי כמה פירושים לנבואות אחרית הימים על פי הרוב זה הולך להיות תהליך ניסי, ויהיו ניסים גדולים יותר מיציאת מצרים וה` יתגלה לעיני העולם כולו. ועל פי הרמב"ם כמו שהראתם באתר זה ממש אחרת זה לא תהליך ניסי אלא עולם כהרגלו ללא שום נס או משהו כזה ולא מוזכר הכלל את התגלותו של ה` יתברך, אז מה הנכון

תשובה

שלום וברכה

הרמב"ם בהחלט לא שולל את התהליך הניסי בביאת המשיח, זה ברור שיהיו ניסים כימי צאתנו מארץ מצרים וכפי שהתנבאו הנביאים, הרמב"ם מדבר על הזמן שאחרי ביאת המשיח, אם אז יהיה עולם כמנהגו נוהג, או באופן אחר, ועל זה הוא אומר שהעולם בצורתו הנוכחית ימשיך להתקיים עם הטכנולוגיה והכל.

ברור שדברי הנביאים, על חציית הר הזיתים, על המלחמה שינהל הקב"ה מול צבאות גוג ומגוג כיום שבו נקרע הים ביציאת מצרים, וכל הענינים הנלויים המתוארים באורך בספרי הנביאים, הם תהליכים ניסיים גלויים.

הצלחה - מנשה ישראל