תפילה וברכות

תפילה ודיבור עם ה`

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מדברת הרבה עם ה` ביומיום, בכל דבר בו אני מרגישה צורך ולו על דברים קטנים ולא משמעותיים. אני מרגישה שהקשר שלי אליו הוא קשר של אב לבן..דווקא בגלל זה קשה לי מאוד להתרכז בתפילה ולהתכוון כי השפה היא אינה שפה של שיח בן אב לבן, אלא שפה מרוחקת יותר..מה עליי לעשות ולשפר אני מקווה שהשאלה לא נשמעת חצופה.. בתודה מראש..

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד לנהוג כמו שאת נוהגת לדבר תמיד אל ה`, ולבקשו הרבה כבקש אל אב. אבל חוץ מזה יש לך להתפלל אל ה`, כדרך שתיקנו חכמים, כי אין כל אחד מכיר את דרכי התפילה איך לדבר אל ה` ואיך לקבל את השפע הראוי, והתפילות הם הקודים הראויים שבהם אנו מתחברים אל ה` כפי הראוי. ועל כן אחוז מזה וגם מזה אל תנח ידך.

בברכה - בנימין שמואלי