בחורה שאיננה יהודיה אבל מעוניינת להתגייר בשביל בחור יהודי שומר תורה ומצוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב אני מאוד אשמח אם תענה לשאלתי במלוא התשובה על כל פרטיה... מה קורה אם ישנה בחורה שאיננה יהודיה אבל מעוניינת להתגייר בשביל בחור יהודי שומר תורה ומצוות האם יש בזה משהו פסול ואם זה בסדר האם מותר לשבת איתה וללמד אותה דברים על היהדות ואם כן אז מה מומלץ ובכלל אני אשמח אם כבוד הרב יענה מההשקפה האישית שלו על מצב כזה תודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

לפני שאענה לך, רצוני שתקרא את ההלכות המצורפות בזה מדברי הרמב"ם, ואם עדיין תסתפק בפרט מסויים אשמח לעזור לך. רמב"ם איסורי ביאה פרק יג הלכה יד אל יעלה על דעתך ששמשון המושיע את ישראל או שלמה מלך ישראל שנקרא ידיד יי` נשאו נשים נכריות בגיותן, אלא סוד הדבר כך הוא, שהמצוה הנכונה כשיבא הגר או הגיורת להתגייר בודקין אחריו שמא בגלל ממון שיטול או בשביל שררה שיזכה לה או מפני הפחד בא להכנס לדת, ואם איש הוא בודקין אחריו שמא עיניו נתן באשה יהודית, ואם אשה היא בודקין שמא עיניה נתנה בבחור מבחורי ישראל, אם לא נמצא להם עילה מודיעין אותן כובד עול התורה וטורח שיש בעשייתה על עמי הארצות כדי שיפרושו, אם קבלו ולא פירשו וראו אותן שחזרו מאהבה מקבלים אותן שנאמר ותרא כי מתאמצת היא ללכת אתה ותחדל לדבר אליה.

הלכה טו לפיכך לא קבלו בית דין גרים כל ימי דוד ושלמה, בימי דוד שמא מן הפחד חזרו, ובימי שלמה שמא בשביל המלכות והטובה והגדולה שהיו בה ישראל חזרו, שכל החוזר מן העכו"ם בשביל דבר מהבלי העולם אינו מגירי הצדק, ואעפ"כ היו גרים הרבה מתגיירים בימי דוד ושלמה בפני הדיוטות, והיו ב"ד הגדול חוששין להם לא דוחין אותן אחר שטבלו מכ"מ ולא מקרבין אותן עד שתראה אחריתם.

הלכה טז ולפי שגייר שלמה נשים ונשאן, וכן שמשון גייר ונשא, והדבר ידוע שלא חזרו אלו אלא בשביל דבר, ולא על פי ב"ד גיירום חשבן הכתוב כאילו הן עכו"ם ובאיסורן עומדין, ועוד שהוכיח סופן על תחלתן שהן עובדות עכו"ם שלהן ובנו להן במות והעלה עליו הכתוב כאילו הוא בנאן שנאמר אז יבנה שלמה במה. הלכה יז גר שלא בדקו אחריו או שלא הודיעוהו המצות ועונשן ומל וטבל בפני ג` הדיוטות ה"ז גר, אפילו נודע שבשביל דבר הוא מתגייר הואיל ומל וטבל יצא מכלל העכו"ם וחוששין לו עד שיתבאר צדקותו, ואפילו חזר ועבד כו"ם הרי הוא כישראל מומר שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו מאחר שטבל נעשה כישראל, ולפיכך קיימו שמשון ושלמה נשותיהן ואע"פ שנגלה סודן.

הלכה יח ומפני זה אמרו חכמים קשים להם גרים לישראל כנגע צרעת שרובן חוזרין בשביל דבר ומטעין את ישראל, וקשה הדבר לפרוש מהם אחר שנתגיירו, צא ולמד מה אירע במדבר במעשה העגל ובקברות התאוה וכן רוב הנסיונות האספסוף היו בהן תחלה. עד כאן לשונו זהו ההשקפה הכללית, ואחר כל זה ישנו התייחסות מסויימת לגבי כל עניין באופן פרטני.

בהצלחה - מנשה ישראל