אמונה

מה קורה לנשמה לאחר הפטירה?האם יש עולה לגן עדן או לאחר שנה

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה קורה לנשמה לאחר הפטירה, האם ישר היא עולה לגן עדן או לאחר שנה? תודה רבה ויישר כח על המענה לשאלות

תשובה

שלום וברכה

הנשמה עולה למרומים לתת דין וחשבון על כל מעשיה הטובים הם אם לא. מי שכל מעשיו טובים וחזר בתשובה על כל המעשים הפחות טובים זוכה מיד להיכנס לגן עדן המקום הצפון לצדיקים להינות מזיו השכינה ולקבל שכר על מעשיהם.

מי שחלילה לא זכה לכך ומעשיו לא היו בשלימות בעולם הזה, ולא זכה לשוב עליהם בתשובה שלימה, צריך להזדכך עד למשך 12 חודש בגיהנם כדי לתקן את נפשו רוח ונשמתו ולהיות נקי שיוכל להיכנס למקום הראוי לו בגן עדן לקבלת שכר טוב על כל מעשיו הטובים.