נשים

צניעות: מצווה חיצונית או פנימית?

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

לאחרונה מציקה לי שאלה בנוגע למצוות הצניעות: האם מצווה זו היא מצווה חיצונית שאין לה שום קשר לעבודה פנימית וע"מ לקיימה עלי לקבל על עצמי קבלות חיצוניות או שהיא מצווה פנימית שמתבטאת בחיצוניות וא"כ עלי להוסיף קדושה ועבודה פנימית שתתבטא בצניעות חיצונית? וכן האם יכולה להיות מציאות של אישה צנועה מאד שבתוכה היא רקובה לגמריי? יישר כח

תשובה

שלום וברכה

זוהי מצווה שהחיצוניות והפנימיות קשורים זה בזה והחיצוניות משפיעה על הפנימיות ולהיפך. בוודאי יש לדאבונינו נשים שלמרות שבחיצוניות הן נראות כצדיקות, אינן כך. אבל בדרך כלל אחר המעשים נמשכים הלבבות הצניעות החיצונית משפיעה על הצניעות הפנימית והעבודה הפנימית גורמת להוד והדר בצניעות החיצונית שנעשית באהבה והבנה עמוקה והאשה מתקדשת ומתעלה עוד ועד.

בהצלחה,