שאל את הרב - כללי

גמילה פעוט מטיטול

  • ה' אלול התשע"ה

שאלה

שלום . בני בן שנתיים ועשרה חודשים לפני כארבע חודשים התחלתי לגמול אותו בגן זה עבד טוב מאוד בבית לא צלח במאה אחוזים לפני כחודש ילדתי ומאז הוא חזר לטיטול במלואו כתוצאה מרפיון שלי ומשיכת תשומת הלב שלו לפספס ספק בכוונה ספק לא. כעת החלטתי להוריד לו את הטיטול ספית הוא בשל וגדל ויודע היטב.מה שקורה הוא כל הזמן מפספס במהלך היום אני לא יודעת אם בכוונה או לא שאלתי היא האם להתיאש לתת לו זמן לחזור לטיטול אני כועסת עליו שהוא מפספס השאלה היא אם אני עושה נכון אני יגד את האמת תחילה הרגשתי שהוא עושה לי בכוונה כעת אני מתחילה לחשוב אולי לא? ואני סתם מתסכלת את הילד (אציין שבלילה ובשנה הוא בד"כ לא מפספס בכלל) אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור. אם השאלה אקטואלית עדיין.

הדבר שכיח מאוד כאשר נולד ילד חדש והילד מחפש את מקומו מחדש בבית. יש לתת לו מקום בגידול הילד כביכול, הוא הילד הגדול שיש לו תינק חדש והוא אחראי לתת לו משהו או כל דבר כיד הדמיון ולהדגיש שהוא האח הגדול של התינוק הקטן ולדבר על כך שתינק קטן יש לו טיטול וילד גדול אין לו טיטול ובעז"ה כאשר יקבל תשומת לב חיבית באופן כללי ובפרט בנקודה של גידול התינוק, המצב יחזור לקדמותו.