שאל את הרב - כללי

מיניות אצל ילדים

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

בני כמעט בן שנתיים, נוגע במהלך המקלחת באיבר המין. בינתיים לא מנעתי את הדבר ממנו. האם עלי לגרום לכך שלא יעשה זאת ? איך ובאיזה גיל מומלץ להעביר לו את המסר הנכון?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ראוי להגיד לו כאשר את רואה: "לא נוגעים שם" - בלי שום תוספת הסבר, כך שבקלות הוא יוכל להתרגל שלא ליגע שם בגיל זה.

אין צורך לדבר איתו מענין סיבת הדבר עד גיל הבגרות, וגם אז יש לעשות על פי הדרכת עניני הקדושה הנהוג בקהילתכם.

בברכה,

רב נחום