נשים

כיסוי ראשL

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אישה נשואה שאינה שמה כיסוי ראש , שאלתי היא האם אני יכולה בכל זאת לברך ברכות בלי כיסוי ראש ואם אני בכל זאת מברכת ברכות בלי כיסוי ראש האם אין בכך עבירה חמורה

תשובה

שלום וברכה

אי ההליכה בכיסוי ראש ברה"ר, הוא איסור חמור מאוד. ולבד מכך יש עניין מיוחד לברך את הברכות שלא בגילוי הראש כדרך שגבר מצווה לכסות את הראש בשעת ברכה. זאת ועוד מה ראוי, שלפחות כשאת מדברת, עם המלך שמצווה עליך לכסות את ראשך, שתשמעי בקולו ותכסי את ראשך.

אבל גם אם משום מה אינך מתיייחסת לכל הנ"ל, עלייך לברך את כל הברכות כולם גם ללא כיסוי ראש. וה` יתן לך את העוז לכת בדרכיו.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי