שאל את הרב - כללי

באם בשנת אבל מותר ללכת עם הילדים ללונה פארק וכדומה

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אני באבל על אימי שנפטרה לפני מס' חודשים ולפני כחודש בערך שאלתי אם מותר ללכת לנופש בבית מלון עם הבעל והילדים ואמרת שמותר,המקומות מלבד הבית מלון שאני רוצה שניקח את הילדים זה מנהרות הכותל,לונה פארק,מוזיאון המדע. האם מותר לי ללכת איתם או לשלוח רק את הבעל איתם? תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יש למנוע מללכת למקומות שיש בהם מוזיקה ( ובדיעבד, כשנקלעת למקומות כאלו, יש לכוין שלא ליהנות מהמוזיקה), וכן יש להמנע מהצטרפות לקבוצות של אנשים שהולכים ביחד ויתכן שהם יביעו שמחה ושירה בדרכם.

כמו כן יש למנוע מכל דבר שהאבל עושה לצורך טיול ותוספת הנאה. אבל אם הוא טיול רגיל משפחתי, עד שהכונה בטיול איננה בשביל הנאתך אלא כדי שלא ייגרע מן חויית הילדים, נראה שמותר אם הם יבקשו שגם את תבואי.

לכן, בלונה פארק שיש שם מוזיקה נראה שיש להחמיר; ובמנהרות הכותל ומוזיאון המדע כשאת הולכת בלי כונה של תוספת הנאה לעצמך (וכגון שאת נוסעת רק בשביל להרגע ממצבי לחץ של השנה), נראה שיש להקל.

בברכה,

רב נחום