שאל את הרב - כללי

שאלה בדיני ממונות

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

שנה שעברה שילמתי לסמינר כסף למחנה וכיוון שהיתה מלחמת צוק איתן המחנה לא התקיים דרשנו את הכסף בחזרה אך ההנהלה טענה שהיא נמצאת בחובות וזה מכסה את החובות השנה היה טיול אך לא שילמתי מכיוון ששילמתי שנה שעברה והכסף לא חזר אליי האם נהגתי כשורה????

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

נראה שאם תעשי קשר עם הנהלת הסמינר, ותסכם אתם את כל מה שקרא באופן שיהא מובן לשני הצדדים שהכסף הראשון שנתת היה עבור שרות שלא התבצע בסוף, והטעם שהשארת את כספך שם היה כעין הלואה למוסד בכדי שיוכלו לכסות על החובות שלהם בזמנו, ועתה שהם דורשים שוב כסף ממך על הטיול, את מבקשת מהם שיקחו את המימון הזה מן הכסף שהם חייבים לך, והם מסכימים, שאין כאן חשש גניבה.

בברכה,

רב נחום