חברה והשקפה

ידוע לנו שהממשלה שתקום תגרום לנתינת ירושלים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני צפיתי בכמה מההרצאות שבאתר בנושא נבואות של אחרית הימים.. השאלה שלי היא כזאת.. אם הכל ידוע לנו.. ידוע לנו שהממשלה שתקום תגרום לנתינת ירושלים אז למה אנחנו מפגינים ופועלים נגד ואם ידוע לנו שהדור שיבוא לפני הגאולה יהיה דור קשה (אין כבוד וכ"ו..)..אז מה אנחנו מתפלאים שככה זה באמת..ולמה אנחנו מנסים לשנות את זה...הרי זו נבואה או נבואה שאומרת שארה"ב תילחם בנו.. אז בו ניגרום להם להילחם בנו.... אני לא מבינה בעצם..אם יש נבואה שאומרת בדיוק מה יהיה.. אז מה המטרה שלנו אז בואו נפרק את הצבא גם ככה אם הקב"ה ירצה הוא ישמור עלינו.. ולא נילחם בממשלה למרות שהם מתכננים לעשות דברים נוראים!! כי בנבואה רשום שככה יקרה.. אז למה. אני לא מבינה...

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

התשובה היא שישנם שני מסלולים;
א' מסלול שמימי, שבו הנבואות אמורות, ואין ספק שכל דברי הנביא יתקיימו בפועל.
ב' מסלול ארצי, שבו המצוות שלנו, וההשתדלות שלנו, ואנחנו חייבים לפעול בהתאם לנתונים ולעובדות בשטח עתה, ולא לסמוך על ניסים.
במילים אחרות, הקדוש ב"ה רוצה ומבקש שנעבוד אותו בפשטות, ללא יחס לנבואותיו, והם יתקיימו בלי קשר אל מעשינו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה