שאל את הרב - כללי

יציאה מהארץ

  • ג' אלול התשע"ה

שאלה

שלום לרב, לגבי עניין יציאה מהארץ, יש הכנסת ספר תורה שהיא תהיה לעילוי נשמת דוד של אבא שלי וזה יהיה בחו"ל, אותו הדוד התחתן בזמנו עם גויה ונולד להם בן אחד שהוא מי שעושה את הכנסת ספר התורה, הדוד התגרש והבן לפני כמה שנים גילה את היהדות והתקרב ולפי דעתי הוא התגייר (ידוע לי שעשה ברית מילה, את סוג הגיור איני יודעת כי כעת הוא חי עם גויה שכבר לפני זה הוא היה איתה בקשר ויש להם ילדים, האישה רוצה להתגייר באיזשהו שלב, הוא רוצה שזה יבוא ממנה ולכן לא לוחץ עליה, אני מרחיבה בפרטים כי אנו הקרובי משפחה היהודים שיש לאביו שנפטר) הזמינו אותנו לשם רק שאני לא יודעת מה בדיוק לעשות בעניין גם בעלי לא יודע, הוא חושב שעדיף לא להיכנס לבעיות שאולי יהיו שם מבחינת כשרות, שבת וכו', אבי אמר שהוא ייסע בכל מקרה, העניין שאם הוא ייסע רוב הסיכויים שלא כל הזמן יהיה שם אוכל כשר, ואני מתלבטת אם אנו ניסע אולי בשבילנו ייארגנו ( כך הבן אמר כשהוא ראה שאנו מתלבטים) ושיהיה מלון ליד בית הכנסת לשבת, ואולי אם נבוא אז אבא שלי לא ייכשל באוכל וכו'.. מיותר לציין שאנחנו ממש לא מתלהבים מעניין הנסיעה רק לא יודעים מה דעת התורה בעניין אם יש כאן כיבוד הורים או לכבוד הכנסת ספר תורה או לקרב את הבן.. סליחה על אורך השאלה ותודה על התשובה. אבקש לא לפרסם את השאלה, תודה.

תשובה

שלום וברכה

קשה להכריע אבל על פניו אני חושש שהספר תורה לא נכתב כדת וכדין הרי מדובר ככל הנראה בגוי שנשוי לגויה שמכניס ספר תורה וזה מתאים יותר לרפורמים וכדו' וחלילה להשתתף בדבר כזה.

נא לבדוק את הדברים לעומק.