גזל, מותר לשתות מברזייה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני תלמידה באולפנה ופעם עברתי בחדר מורים ושתיתי מהקולר ואז מורה אמר לי לשתות מהקולר שלנו זה גזל כי אנחנו משלמים עליו(בצורה עדינה יותר) עכשיו הרבה בנות שותות משם ויככול ללהיות שזה כבר התר יש בחדר מורים גם ברזייה שהיא נראה לי מחוברת לאולפנה עצמה כי כאשר יש הפסקת מים יש גם שם הפסקה אז האם מותר לשתות משם או שלא

תשובה

שלום וברכה

פסק הערוך השולחן כי דבר שבטוח במאה אחוז שבעליו אינם מקפידים על כך שישתמשו בדבר, מותר להשתמש גם ללא רשות מפורשת, ולכן אם המורים והמורות לא מוחות ויודעות על השימוש ומרשים את הדבר אין בכך משום גזל, אבל אם אין הסכמה שבשתיקה מהמורים, אין היתר להשתמש במים השייך להם, ואף אם רבים יקחו משם ללא רשות, זה לא מתיר את הדבר.

בהצלחה - מנשה ישראל