שאל את הרב - כללי

חלום על אבא שלי ז"ל

  • ב' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! אני צריכה עזרה .. אבא שלי היה בן אדם חרדי נפטר בגיל 45 מהתקף לב בפתאומיות לפני 5 חודשים ... אנחנו משתדלים לעשות המון לעילוי נשמתו.. והוא גם הגיע לדודה שלי בחלום והיה נראה שממש טוב לו! בשבוע האחרון הוא הגיע לאח שלי היה נראה טוב,צעיר,חולצה לבנה אבל אמר לו אני חייב עזרה גדולה אח שלי שאל אותו אם הוא רוצה יותר קדיש ברכות וכו אמר לו לא אני צריך משהו ממש גדול! מה אפשר לעשות ?? יש לציין שאנחנו תורמים הרבה צדקה ,לומדים עליו לעילוי נשמת, אחים שלי אומרים קדיש כל יום שלוש תפילות , אנחנו אומרים תהילים , 40 בנות אומרים שיר השירים כל כניסת שבת , תורמים להרבה הרצאות לעילוי נשמות ובאמת משתדלים כל דבר אפשרי אני אישית לא היית דתיה וחזרתי בתשובה לגמרי מאז המקרה אשמח לעזרה תודה חני

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ככל הנשמע אולי האבא ע"ה כיון לדבר מסויים שהוא צריך, ושאין חסרון בכל מה שאתם עושים עכשיו לעילוי נשמתו.

לכן אולי כדאי שמישהוא ילך על קברו, ויבקש ממנו מחילה בשם המשפחה, ויאמר, שכולם מנסים לעשות דברים לטובת נשמתו, אבל לא תוכלו לעשות את הדבר הגדול שביקש אם לא שהוא יבוא עוד פעם למישהו בחלום ויודיע בפירוש מה שהוא צריך.

ויהי רצון שתנוחמו מן השמים, בודאי התשובה שלך היא זכות עצומה בשביל נשמת האבא ע"ה!

ויהי רצון שנשמת הנפטר ימצא מנוחה נכונה.

בברכה,

רב נחום