אמונה

מהו מהותו של ראש השנה?

  • א' אלול התשע"ה

שאלה

ממתי בהיסטוריה היהודית נקבע ראש השנה כתחילתה של השנה? ולמה א' בתשרי דווקא הרי א' בניסן היה ראש השנה מהתורה. מדוע נקבעה מהות החג כמות שהיא בימינו? הרי אין לזה סימוכין בתורה. בברכה, משה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

1) מגמרא ראש השנה (יב.) משמע שחכמי ישראל תמיד היו מונים שנות העולם מתשרי.

2) אע"פ שבסדר הרגלים ראש השנה הוא בניסן (ר"ה ב.), מכל מקום מחלוקת בגמרא מתי שנברא העולם (ר"ה י:).

3) מהות החג הנו משפט לכל באי עולם על מעשיהם של כל השנה וכפי שנמסרה בתורה שבעל פה (ר"ה טז.).

בברכה,

רב נחום