חברה והשקפה

השקפתי בעניין עבודת השם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בישבלי הנצרות היהדות והאיסלם אלו רק דרכים איך להראות את האהבה,אמונה,והוכרת תודה לה`. אני בוחר בדרך שלי איך שאני רואה את העולם שאני בלי לקרוא תנ"ך כל יום קם בבוקר אומר לה` תודה על זה שעוד יום אני קיים על זה שאני בריא על זה שיש לי אוכל על השולחן וכו`. להיות אדם טוב,לעזור לאנשים בלי לבקש תמורה שכן ה` רואה הכל,לשנות אנשים במיוחד שיהיו טובים.מה דעתכם אני כופר

תשובה

שלום וברכה אין לי הגדרה מה אתה, אבל אינך עושה את רצון הבורא, אתה מחליט לעבוד את הבורא בצורה שהבורא עצמו מתנגד לה מאוד.

הבורא נתן לנו את התורה איך לעבדו, והבוחר בדרך עצמאית לעבוד את ה` הוא טועה מאוד. וכי איך תעשה את הרע בעיני ה` כי ככה אתה חושב, איפה הכרת הטוב לבורא עולם על שנתן לך יום חדש, כאשר הינך מצפצפף על כל בקשותיו.

זה נראה לי השקפה פסולה ותמוהה. בתקוה שתעשה את רצון הבורא לפי מה שהוא ביקש, ולא לפי רצונך האישי.