שאל את הרב - כללי

איך מדברים עם אבאלה שבשמיים?

  • כ"ט אב התשע"ה

שאלה

ה' הוא האבא שלנו אך מצד שני הוא גם המלך ולמלך צריך לתת כבוד מיוחד. האם יש דברים שאסור לדבר עם אבא שבשמיים ואם יש צורה מיוחדת שאפשר לדבר איתו או איך שאני מדברת -בשפה הרגילה שלי?

תשובה

לכבוד השואלת,

עי' במשנה ברורה סימן קכב ס"ק ח:

"ואם אינו יודע לדבר צחות בלשה"ק יאמרנה אף בלשון אשכנז רק שיהיה מקירות לבו."

עיקר הכבוד לאבינו ומלכינו שבשמים, כאשר מדברים אליו בכנות, בפתיחות, ומקרב לב. ואז, אין דבר שאסור לדבר איתו.

לדעת הרב נחמן מברסלב ז"ל יש מעלה כשאדם יפרש שיחתו דוקא בשפת האם שלו, כי בא הוא יכול לבטא את עצמו עוד יותר.

בברכה,

רב נחום