חברה והשקפה

חזרה בתשובה בפעם המי יודע כמה

  • כ"ח אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב שמי ליאור לב .היום בדיוק בן 40 .כ"ח באב.התחלתי לחזור בתשובה שוב כי תמיד שנפלתי לחילוניות לאחר זמן מה הרגשתי ריקנות ומין מעגליות שחוזרת על עצמה ואז משום מקום חזרה אליי ההתחזקות ושוב לאחר חודשים נפילה .מודה ומתוודה שעיקר הקושי שלי זה הברית והעובדה שאני לבד.אני גרוש ואב ל 5 ילדים.בתקופה האחרונה באו עליי יסורים נוספים וקשים מאוד.הילדים לא רוצים לדבר איתי.אני נמצא בהליך פלילי קשה מאוד למרות שלא עשיתי מה שמייחסים לי .איך אדע שמה שאני עושה או הדרך תשובה שלקחתי על עצמי עכשיו .שזה שבת 3 תפילות ביום .שמירת הברית.הם יהיו מקובלים בפני השם יתברך אחר כמה נסיונות כושלים לחזור בתשובה .אני מרגיש שאני נמצא בחושך ועצבות למרות שיש בי את האמונה שהכל טוב ממנו אפילו היסורים הם לטובתי .חציין כי אני אחרי פעמיים דום לב בגיל 32 שזה בגימטריה שם משפחתי לב.והשם הציל אותי בערב שישי.איך אדבר עם בורא עולם אחרי כל החטאים שלי אני מתבייש ומרגיש שאין לי זכות אפילו לפנות אילו עם כל החטאים שלי .אנא זקוק לייעוץ דחוף .בתודה והערכה לב ליאור

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לפני ראש חודש אלול לשוב בתשובה שלימה לפני בורא עולם. בימים אלו נפתחים שערי שמיים וה' יוצא לטייל כביכול כמלך בשדה ומקבל כל עובר ושב {עובר עבירות ושב בתשובה} באהבה רבה ומקבלו חזרה איליו, אף כי הרבינו לפשוע ה' מרבה לסלוח, כי הוא ידע יצרינו ויודע עד כמה קשה לך הניסיונות ומקבל אותך בשתובה שלימה ואהבה גמרוה. אמת שיש בושה לפני בורא עולם וכך אכן אנו אומקים  לבורא עולם בוידוי של רבינו ניסים גאון

רִבּונו שֶׁל עולָם. קדֶם כָּל דְּבָרַי אֵין לִי פֶּה לְהָשִׁיב וְלא מֵצַח לְהָרִים ראשׁ. כִּי עֲונותַי עָבְרוּ ראשִׁי. כְּמַשָּא כָבֵד יִכְבְּדוּ מִמֶּנִּי. וּפְשָׁעַי רַבּוּ מִלִּמְנות. וְחַטּאתַי עָצְמוּ מִסַּפֵּר. מִתְוַדֶּה אֲנִי לְפָנֶיךָ ה' אֱלהַי וֵאלהֵי אֲבותַי. בִּכְפִיפַת ראשׁ. בִּכְפִיפַת קומָה. בִּנְמִיכַת רוּחַ. בַּחֲלִישׁוּת חַיִל. בִּשְׁבִירַת לֵב. בְּקִידָה. בִּבְרִיכָה. בִּכְרִיעָה. בְּהִשְׁתַּחֲוָיָה. בְּאֵימָה. בְּמורָא. בְּיִרְאָה. בִּרְעָדָה. בְּפַחַד. בְּחַלְחָלָה. עַל הַחֲטָאִים וְעַל הָעֲונות. וְעַל הַפְּשָׁעִים. שֶׁחָטָאתִי. וְשֶׁעָוִיתִי. וְשֶׁפָּשַׁעְתִּי לְפָנֶיךָ ה' אֱלהַי. אומֵר אֲנִי לְפָנֶיךָ ה' אֱלהַי. מִקְצַת מַעֲשַׂי הָרָעִים. וּדְרָכַי הַמְקֻלְקָּלִים. וּמִפְעָלַי הַמְכעָרִים. לְגָמְרָם אִי אֶפְשָׁר. וְאֵין בִּי כּחַ לְגַלּותָם וּלְבָרְרָם. וְלא אֶעֱצר חַיִל לְחַבְּרָם. וְאֵינִי כְּדַאי לְבַקֵּשׁ עֲלֵיהֶם מְחִילָה וּסְלִיחָה וְכַפָּרָה. מָה אֲנִי. מַה חַיָּי. אֲנִי הֶבֶל וָרִיק. עָפָר וָאֵפֶר רִמָּה וְתולֵעָה. מִתְבּושֵׁשׁ אֲנִי מֵחֲטָאַי. וּמֻכְלָם אֲנִי מֵעֲונותַי. וְנֶחְפָּר מִפְּשָׁעַי. וְאִם אָבא לְבָרְרָם וּלְחַבְּרָם וּלְפָרְשָׁם. יִכְלֶה הַזְּמַן וְהֵמָּה לא יִכְלוּ. וְאֵין לִי פִּתְחון פֶּה לְהִתְוַדּות עֲלֵיהֶם. גָּדול עֲונִי מִנְּשׂוא. עָצְמוּ פְשָׁעַי מִסַּפֵּר. בּשְׁתִּי וְגַם נִכְלַמְתִּי כַּגַּנָּב הַנִּמְצָא בַּמַּחְתֶּרֶת

זוהי ההרגשה הנכונה של התשובה בושה עצומה מהחטא, אולם חלילה לחשוב שהקב"ה לא מקבל אותנו בתשובה. אין לך דבר העומד בתשובה וה' הטוב מקבל את כל אחד ואחד בתשובה שלימה.

המשך להתחזק ולהתעלות, הקושי שאתה מרגיש עכשיו הוא מעצת היצר להפילך ואתה לא תירא ולא תיחת ותמשיך להתחזק וה' הטוב ירחם עליך ויסיר ממך כל המונעים אותך מעבודת ה'.

היה ברוך לה', נשמח לסייע לך עוד