חברה והשקפה

ערכו של לימוד תורה וגמ״ח.

  • כ"ז אב התשע"ה

שאלה

הרב יצחק פנגר מדבר בהרצאותיו רבות על קיום מצוות למרות קשיים שלעיתים המציאות יוצרת, וכבודו מדגיש לרמת הקושי יש השפעה על הגמול. כמו כן חשוב לקיים לימוד תורה וגמילות חסדים. שאלתי אם כך, מדוע בעיקר אחינו החרדים, לומדים תורה במקום לעבוד או להתגייס לצבא למשל. הרי אם ישלבו בין לימוד תורה ועבודה, יקשה הדבר על קיום מצוות התורה, ובכך גמולם יתכן ויגדל. ובנוסף ירוויחו את אהדת יתרת העם, ואף למעט אהבת חינם.

תשובה

שלום וברכה

כמה וכמה נקודות בדבר.

א. הגיוס לצבא על חשבון לימוד התורה יגרום חלילה לירידה בביטחון הלאומי כי לימוד התורה מסייע מאוד לביטחון וכמבואר בהרחבה http://www.hidabroot.org/he/video/61633

חלילה לנו לעזוב את השמירה על העם שנעשית באמצעות לימוד התורה כדי לקבל שכר .

ב. אסור לאדם להכניס עצמו לידי ניסיון כדי לקבל שכר.

ג. אהדת העם אינה סיבה לעשות מעשה או להימנע ממעשה. מה שחשוב זה לקיים רצון ה'. אנו עושים את הנכון בעיני ה', כל העושה את רצון ה' זוכה להיות אהוב על הבריות.