נשים

מדוע השם לא "סומך"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע השם לא סומך עלינו שנעמוד בפיתויים כשיהיו מולנו,כמו למשל פאה לאישה,שמירת מגע וכו`, ולמה צריך לשמור נגיעה גם במשפחה,לדוגמא מדוע "אסור" לי לחבק את דוד שלי תודה!

תשובה

שלום וברכה

כי הוא ידע יצרינו- ה` ברא את היצר שלנו, והוא יודע מה הם הדברים שלא נוכל לסמוך על עצמינו שנתגבר, ולכן ישנם גדרים למצוות. כל גבר שאסור עלייך את מצוה לשמור נגיע הממנו כדי שלא יגיע הוא או את למכשול, ואין הבדל בין דודך לאדם זר.

שבת שלום - בנימין שמואלי