חברה והשקפה

נשמות הגרים

  • כ"ו אב התשע"ה

שאלה

מהו הגר בעצם? האם הוא גוי גמור ובמקווה מחליפים לו את הנשמה הישנה של גוי בנשמה חדשה של יהודי? ואז נשאלת השאלה בכח מה הוא רצה להיות יהודי שהרי הנשמה של גוי אינה מסוגלת לראות את הטוב שבישראל! או ייתכן אולי שהגר הוא גלגול של יהודי מומר ותיקונו לחזור ברצונו ליהדות ואז ניתן אולי לומר שהגר הזה הוא בעצם כבר נולד יהודי רק שהיה צריך לגלות זאת? וייתכן אפילו שיהודי שהיה צדיק בחייו יתגלגל לגוי כי קטרגו עליו בבית דין של מעלה כי הוא היה יהודי צדיק רק בגלל שנולד בבית של צדיק אבל נראה אותי מה יהיה אם יוולד בבית של גוי בתוך טומא - האם עדיין יצליח להיות צדיק?

תשובה

שלום וברכה

מהות הגרים בדרך כלל, ראה http://www.hidabroot.org/he/question/147318

נכון שלפעמים יש גם מומר שאלץ להתגלגל בגוי ותיקונו הוא שיתגייר.