אמונה

ישמרני האל מידידי ועם אויבי אסתדר בעצמי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני כותבת לכם כי מזה זמן רב מכרסמת בי התהייה לגבי חברה טובה שלי, שאינני יודעת אם יהיה רלוונטי לתת לה את התואר הזה.. בערך שלוש שנים אנחנו מכירות ובשנה האחרונה התחילה להתחזק אצלי תחושה שעלתה בי בעבר...אני מרגישה שהיא מתחרה בי בכל דרך שאני פונה אליה,בכל מעשה וצעד שלי. אני בשנה באחרונה ללימודים (יב) ואני נתקלת בתחרות הזו הן בלימודים,הן במבחני קבלה למקומות אחרי הלימודים ובכלל בכל תחום שהוא. אני מרגישה בוודאות שהיא לא שמחה בשמחתי ובהצלחותי וחלילה אינני מנפנפת בהצלחות שליזה פשוט משהו שלא ניתן להסתיר ממנה כיוון שאנו ניגשות לאותן בחינות באותם תחומים ואני לא טוענת שאני רק מצליחה להפך נחלתי גם לא מעט כשלונות בתקופה זו...ואני מרגישה שכשהיא מעודדת אותי זה לא אמיתי...כאילו בתוך תוכה היא שקטה שזה קרה ככה...אולי זה מצטייר שהיא איומה וצרת עין ונשאלת השאלה המתבקשת למה בכלל אני תוהה אם להשאר חברה שלה אבל הבעיה שמבחינתה היא לא חושבת שהיא מקרינה את התת מודע שלה החוצה...והיא בנאדם טוב בעומקה ויש המון רגעים שכיף לנו ביחד אבל היא בעצמה מודה בזה שהיא אדם קנאי ואני רואה גם את ההסתכלות שלה עם אנשים אחרים היא פשוט לא מודה בזה שגם איתי זה קורה לה..המדד שלה להצלחה זה האם אני נכשלתי,האם היא קבלה יותר ממני..כשאנחנו מקבלות תוצאות של בחינה היא לא שמחה בחלקה עד שהיא רואה כמה אני קבלתי והיא לא שמה לב שרואים את זה כלפי חוץ . הבעיה הנוספת והקריטית ביותר בנושא...היא שגם אבא שלה כזה...הוא מנפנף ומתגאה בהצלחות שלה מול כשלונות שלי מה שמציק נורא כי למה אדם חיצוני כמו אבא שלה צריך לדעת דברים אישיים עליי...וכמו ילד הוא מתנשא מעליי...ואני ממש משתדלת לשלוט במידות שלי כיוון שאני לא רוצה להכשל בגללו כי הוא פשוט אדם כזה... אני משתדלת לא לבוא אליה ואם אני באה אז כשהוא לא נמצא ולהמנע מההתקלות איתו ביציאה מבית הכנסת...אני ממש בורחת מפניו...וכמו שאמרתי המדד של שניהם להצלחה שלה הוא האם אני הצלחתי.ואני המון פעמים מנסה להתעלם מכך על מנת שהקשר שלי איתה יהיה בסדר ואני לא מצליחה...זה משתלט כל כך...היא מקסימה בתור חברה אבל מבחינת הצד הזה...של הפרגון התמיכה של לחלוק דברים לשמוח בשמחת האחר...החשש הזה לפני שאני רוצה לספר משהו שקרה לי או עומד לקרות...השאלה היא האם אדם כזה יכול להזיק לי מבחינה רוחנית צרות העין...ושאני חשה בתחושת רדיפה כל הזמןהאם זה פוגע בי מעבר לגלוי לעין... תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הקנאה ממידות האדם היא, ואין בכך כדי להראות על רצון לרוע ולהזיק, ברוך ה` את התברכת במידות טובות, ואשרייך שאת מפרגנת בכל לב לאחרים. אל לך להיפרד ממנה, כי היא עצמה רוצה שיהיה לך טוב, למרות קנאתה בך. כדי להישמר מנזק היכול להיגרם מהעין הרעה, - אפי` שלא במודע, -יש לך לזכור שכל הצלחותייך הם בעזרת בורא עולם, ואין הם מכוחך וזכרי תמיד שאין מי שיכול לגרום לך כל רע, והכול בידי שמיים בלבד, רק ה` הוא השולט בהכול, ואת מושגחת על ידו לבל הינזק, ובזה לא יארע לך כל רע חלילה.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי