שאל את הרב - כללי

אני בתהליך גיור וצריכה לבחור שם יהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! אני לקראת דיון בבית דין המיוחד לגיור,אני צריכה לבחור שם יהודי ועדיף מהתנ"ך. אני קצת חקרתי על השם שלי (ויקטוריה) ומצאתי השם הוא ממקור עברי לפרח ים ועוד משהו שהוא לא בטוח שזה שם מהקבלה. אם יש בזה משהו יכול להיות שאני יכול להישאר עם השם שלי או להוסיף שם יהודי בשביל התהליך הפורמלי או כמו שנאמר לי שדרך השם החדש שאני יבחר על פיו יזרום השפע הרוחני אלי. רציתי לדעת מה ידוע לכם על כך. תודה רבה והמשך יום נעים.

תשובה

שלום וברכה

יש לשנות או לכה"פ להוסיף שם יהודי חדש, תוכלי להוסיף `שרה` או `שושנה` אבל משהו בלשון הקודש שדרכו יזרום לך השפע אחרי הגירות. ואפי` לגבי בעלי תשובה כתב הרמב"ם: "מדרכי התשובה להיות השב צועק תמיד לפני השם בבכי ובתחנונים, ועושה צדקה כפי כוחו, ומתרחק הרבה מן הדבר שחטא בו, ומשנה שמו כלומר אני אחר ואיני אותו האיש שעשה אותן המעשים, ומשנה מעשיו כולן לטובה ולדרך ישרה". קל וחומר לגבי מהפך הגירות.