שאל את הרב - כללי

תהייה בנושא מילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום, חלקי הרבנים מתרצים את המטרה במילה ע"י מחקרים רפואיים שמצביעים על כך שמילה מפחיתה את הסיכוי למחלות מין. השאלה הנשאלת היא,למה האדם נברא עם עורלה מלכתחילה

תשובה

שלום וברכה

אין מתרצים את המילה, המילה היא מצוה ככל המצוות אשר אנו מקיימים כגזירת מלך ענין ההסבר של הפחתת המחלות, הוא רק כראיה שמצוות התורה הם כמו כן לטוב לנו כל הימים גם בעולם הזה.

ומה שנברא האדם עם עורלה הוא בכדי להורות כי על האדם להשלים את עצמו ולשם כך הוא נשלח לעולם הזה בכדי לקנות לעצמו שלימות, ויקנה את עולמו בשכר מעשיו.

בהצלחה - מנשה ישראל