שבת

מותר להחזיר את היין של הקידוש לבקבוק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לבד בבית - האם אפשר לקדש בכוס קטנה מאוד ושמעתי שאפשר עם מים וסוכר במקום מים האם אפשר להחזיר את היין של הקידוש לבקבוק בסיום 2 חלות זה המון - מה אפשר במקום בקידוש האם אפשר 2 פרוסות לחם

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר לקדש בכוס קטנה אל אבכוס שמחזיקה מינימום 86 מ"ל. ואי אפשר לקדש על מים ממותקים אלא על יין או מיץ ענבים. לאחר הקידוש חייבים לשתות לפחות רוב הכוס דהיינו כ45 מ"ל, את היתר יכולים לשפוך בחזרה לבקבוק לאחר שמוזגים קודם לכן מעט מהבקבוק לתוך הכוס.

אפשר לקחת שתי לחמניות או פיתות אובייגל או כל דבר קטן שלם אחר, כדי לעשות לחם משנה.