שאל את הרב - כללי

איך להבין את מסר השם מתוך מה שורה לנו?

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

למדתי מצוות הפרשת חלה ומאוד חשקתי לקיימה . השקעתי כמעט את כל יומי בעשיית המצווה - לימוד השיעור הנצרך להפרשה עם ברכה קניית החומרים , הכנה בידי , הכנסתי את ליבי ונשמתי תפילותי ומלמלתי לכבוד שבת קודש ולכבוד מצוות הפרשת חלה כמו שלימדה אותי אימי ... ועם זאת החלה לא יצאה טוב בטעמה . הצטערתי על כך מאוד. שאלתי היא , איך אני אמורה להבין את זה? האם השם ״דחה״ את מעשי ? או האם רוצה שאשקיע שוב / עוד יותר לשם מצווה זו? האם הוא מעדיף שאשקיע במצווה אחרת?

תשובה

שלום וברכה

ה' לא דחה את מצוות.

מצוות הפרשת החלה קיימת בכל השלימות הראויה ולא הפסדת מאומה.

נכון שהחלות לא הצליחו עקב רצון ה' אבל בדרך הטבע המיומנות של הצלחת החלות נרכשת מאפייה למשך תקופה והקפדה על כל הכללים כמשך שהיה מדוייק בין הלישה לקליעה ובין הקליעה לאפייה וכן הקפדה על בסדר הכנסת החומרים לבצק ועוד עוד.

רוב רובם של אופות החלות לכבוד שבת החלות לא מצליחות בשבועות הראשונים.