שאל את הרב - כללי

זוגיות ומגורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב - השלום והברכה אודה לכם מאוד אם תהיה התייחסות לשאלתי ניסיתי בכל מקום, עלה לי המון כספים, זמן ועוגמת נפש - כולי תקוה שאצלכם תבוא הישועה שמי ...

תשובה

שלום וברכה

לעולם אין להתייאש מזוגיות שתפרח, בספר היצירה כתוב כי בני כל המזלות נבראו זכר ונקבה, ואין מי שאין לו בן זוג המתאים לו, כבת מזל דלי את מחפשת מן הסתם חידושים מסעירים וחותרת לעצמאות וחופש. אבל למען הזוגיות כדאי לעשות מאמץ ולוותר על שאיפות אחרות המתנגדות למטרת הזוגיות. וכן לשמוע ולהטות אוזן לעצות קרובים ומכרים אף שאופי מזלך נוטה לקחת כל עצה בעירבון מוגבל מאוד. כדאי להתאמץ לפתח אמפתיה כלפי כל אדם באשר הוא. עם תרגול קבוע של פעילות חסד אישית, כל זה יעזור לך להתקדם למטרה האמיתית.

כדאי שתתרגלי בשלש תפילות אלה המיוחדים לך לפי המזל שלך: א. אנא בכח גדולת ימינך תתיר צרורה ב. תהילים פרק כ"ג מזמור לדוד ה` רועי לא אחסר: בנאות דשא ירביצני על מי מנוחות ינהלני: נפשי ישובב ינחני במעגלי צדק למען שמו: גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמוני: תערוך לפני שולחן נגד צוררי דשנת בשמן ראשי כוסי רויה: אך טוב וחסד ירדפוני כל ימי חיי ושבתי בבית ה` לאורך ימים:

ג. ביום עשתי עשר יום נשיא לבני אשר פגעיאל בן עכרן: קורבנו קערת כסף אחת שלושים ומאה משקלה מזרק אחד כסף שבעים שקל בשקל הקודש שניהם מלאים סולת בלולה בשמן למנחה: כף אחת עשרה זהב מלאה קטורת: פר אחד בן בקר איל אחד כבש אחד בן שנתו לעולה: שעיר עזים אחד לחטאת: ולזבח השלמים בקר שנים אילים חמשה עתודים חמשה כבשים בני שנה חמשה זה קורבן פגעיאל בן עכרן: והקב"ה יעזור לך שתצאי במהרה מהבדידות, ותצליחי בכל אשר תפני. בהצלחה - מנשה ישראל