שאל את הרב - כללי

שאלה בכיבוד הורים.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה קשה. אני יודעת שצריך לכבד את ההורים ולירא מהם. אבל המצב אצלינו הוא שאי אפשר לכבד את אבא בכלל. והוא עושה לי בושות. אני מרגישה שאני שונאת אותו לפעמים.זה לא כ"כ תלוי בו .אבל אני לא יכולה לכבד אותו.

תשובה

שלום וברכה

גם אבא שגורם לך בושות, את צריכה לכבד אותו, לפי ההלכות המבוארות בשולחן ערוך, ללא קשר לרגשות שלך כלפיו. אין לך להלחם ברגושתייך כלפיו אלא לנהוג כבוד במעשייך.

בהצלחה בעמידה בניסיון - בנימין שמואלי