שאל את הרב - כללי

המשך שאלה מפעם קודמת

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

מקנאה בדאגה במסירות ובאהבה של בעלי לבן שלו מנשואים קודמים? תשובה לשאלתך: לכבוד השואלת, האם הוא מביע אותם רגשות גם לך או רק לבן? בברכה, רב נחום מביע חיבה ואהבה גם אלי ולילד המשותף שלנו. בעיקר כשהילד שלו לא נמצא. אבל כשמדובר על מצבים של לפגוש את הילד או לתת לו זמן איכות או מתנות לחגים וכו או כל יחס חיבה אז ההעדפה לבן בולטת ונהיה ביננו ריבים. הריבים ביננו מאוד מיותרים ואני רוצה להפסיק אותם אבל תמיד הגוננות על הבן שלו ושמצדד לו בכל אפשרות בגלל שזה ילד בן 10 ואני הבוגרת זה כביכול הופך אותי למכשפה זה גורם לי להגיב במידור הבן שלו מהחיים שלי (לא מדברת עם הילד לא שמה לו כבר מצעים או מוזגת לו אוכל לא קונה לו דברים כמו פעם וכו..) יש לציין שאני לא פוגעת בילד במילים אלה בנתק של שתיקה. הילד מרגיש ניקור זה כואב לי אבל קשה לי להתגבר על הקנאה. איך מתגברים? אני מאמינה שהשינוי צריך לבוא ממני כי גם אני לילד המשותף שלנו הייתי מתנהגת אפילו יותר במסירות.. ולדרוש מבעלי לא לצדד לילד זה בלתי אפשרי. משוועת לעזרה/עיצה טובה ויעילה.

תשובה

לכבוד השואלת,

א ם הבעל כן מביע אהבה וחיבה גם אליך, אני מבין שזה יכול להסתדר, בעזרת השם

אך ככל הנראה  דרושים לך כלי התמודדות, וגם תמיכה, וגם הדרכה בשטח

לכן הייתי מייעץ שתדברי עם בעלך אולי יסכים שיתעזרו שניכם על ידי דעה שלישית - מחוץ למשפחה - וכגון מרב בשכונתכם ששניכם מרגישים בנוח איתו או מטרפיסט

שוב, אולי רק שתיים שלש פעמים יספיק לכם כדי לעזור לכם עם כמה כללים לגשר בענין.  ואם הוא אינו רוצה, אז לפחות שאת תקבלי בעצמך הדרכה מקרוב על ידי שתים שלש פגישות.

כדאי לטפל בזה כי בהמשך הזמן, מצב כזה יכול להחמיר .

ואני מאמין שזה יוכל לעזור הרבה אם תמצאו את השליח הנכון.

בברכה לסייעתא דשמיא ושיסתדרו הענינים על צד היותר טוב,

רב נחום