שבת

מדוע לא שמרו שבת בבריאת העולם?

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

שלום רב, ששת ימים ברא השם את השמיים ואת הארץ וביום השביעי שבת וינפש, אם כן מדוע השם נתן את המצווה הזו באופן רשמי רק כשהעניק לנו את לוחות הברית במצרים? האם קודם לכן לא ידעו בחשיבות השבת מתוך מקום שגם השם שבת באותו יום? שאלה נוספת, יש להרבה מילים משמעויות כפולות שמחזקות את המשמעות העיקרית לרוב, האם במילה כלה - שמשמעותה גם נגמר, וגם כלה בחופה, יש משמעות? תודה על התשובה, תמשיכו לעשות עבודת קודש ולחזק את הרבים, גם בימים קשים אלה אני נהנית לשמוע דברי נועם ואמת מאנשים חרדים אנשי אמת.

תשובה

שלום וברכה

אור החיים בראשית פרק ב

 ולך לדעת כי מיום ברא אלהים אדם לא חסר העולם דבר המעמיד צדיק יסוד עולם שהוא שומר שבת כי אדם שומר שבת היה ע"ה (ב"ר כב) ואחריו קם שת בנו כי הוא היה צדיק גמור ואחריו כמה צדיקים וכשזה נופל כבר בא השמש שומר שבת מתושלח וכו' נח שם אברהם וכו' ומשם לא פסקה שמירת שבת מישראל ואפילו במצרים היו שומרי שבתות כמאמרם ז"ל (שמו"ר פ"א) ונכון.

אכן המילה כלה באה ללמד על כלות הנפש וההשתקקות שלה לבן זוגה הכל מלשון גמר הנפש למען הדבר המתבקש.