שאל את הרב - כללי

תשובה לא ברורה

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

למטה מצורפות שאלה ע"י כותב. ותשובתה ע"י הרב. אני לא הבנתי איך תשובת הרב עונה על השאלה... מצאתי תשובה במשנה ברורה סימן ח ס"ד בטלית. שכיסוי זה מכניע לב האדם ומביאו לידי יראת שמים. וכו' ועוד כתב בשו"ע סימן ח ס"ג טליתות קטנים שלנו שאנו נוהגים ללבש, אעפ"י שאין בהם עיטוף וגו' לכן לא הבנתי למה הרב ענה כמות שענה. לא מצאתי בתשובת הרב תשובה לשאלת השואל. מצורפת שאלת השואל שאלה: שלום כבוד הרב, רציתי לדעת: למה צריך טלית אם יש כבר ציצית על הגוף? תשובה: שלום וברכה ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן ח' - מהלכות ציצית - סדר עטיפת הציצית ג. יש להזהר שבזמן שקורא קריאת שמע ומתפלל שחרית יהיה עם ציצית. וראוי שזה יהיה טלית גדול, ולא יסמוך על הטלית קטן. ומכל מקום אם אין לו טלית גדול, ואם יתעכב עד שישיג טלית גדול, יש חשש שיעבור זמן תפלה, או שיפסיד תפלה בצבור, יתפלל בלי טלית גדול, ויסמוך על מה שלובש טלית קטן העשוי כהוגן, וכשיעור, ואל יתעכב יותר. ואף על פי כן ראוי ללבוש טלית גדול, מפני שפעמים והטלית קטן אין בו כשיעור, ואין יוצאים בו ידי חובת המצוה. ועוד טעמים. בברכה, בנימין שמואלי

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא שהיות שלא תמיד הציצית כשרה לכתחילה לצאת ידי חובת מצוות הציצית מסיבות שונות, על כן אנו הולכים עם טלית גדול שבוודאי יוצאים בה ידי חובה.

נוסיף ונאמר שעל פי הקבלה יש טעמים אחרים בחשיבות ההליכה בטלית בזמן התפילה.