חברה והשקפה

פסילת הצעת שידוך

  • ל' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני לומדת במדרשה ואני בתקופת שידוכים. ברצוני לכסות את ראשי במטפחת ולא בפאה כדעת רוב פוסקי הקהילה הספרדית וגם בגלל טעמי האישי. אני נתקלת בבעיה שמציאים לי הצעה ואני פוסלת כי הוא רוצה פאה והרב של המדרשה (רב אשכנזי)חושב שלא כדאי לפסול בגלל זה. אני פוחדת שאני יפספס את הזיווג שלי מצד אחד אבל מצד שני אני ממש לא רוצה ללבוש פאה. האם כדאי לי לוותר על העיקרון הזה אם יש הצעה טובה? נ.ב: אשמח לקבל תשובה למייל .תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

דרכך טובה מאוד.

אציע שתקצבי את ההתעקשות שלך בזמן, נניח עד לחנוכה. שאם לא תמצאי עד אז שידוך שרוצה מטפחת תתפשרי על כך כפי הוראת הרב.

בזמן זה תתפללי לבורא עולם בכל יום שאת רוצה ללכת בצניעות כמקובל בעדתך ושאת מבקשת מאת ה' שישלח לך זיווג המתאים לך כרצונך הטוב לעשות רצון ה' בלב שלם.

אאחל לך שתפילתך תתקבל ברחמים וברצון וה' הטוב יתן לך את זיווגך ירא שמיים וצדיק בן תורה השמח באשה צנועה ויראת ה' כמותך.