שאל את הרב - כללי

מה באתי לתקן בעולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אפשר לדעת מה היעוד שלי בעולם, ומה באתי לתקן בעולם?

תשובה

שלום וברכה,

ליהודי ככלל אין השאלה כבדה כל כך הייעוד המרכזי של כל יהודי הוא לשמור את כל מצות ה` ולהישמר מהחטא ומכל קירבה איליו. וזהו תפקידו של כל יהודי ובכך הוא ממלא את ייעודו עלי אדמות, וכמובן שמלבד המצות המעשיות יש לאדם להגיע למצוות אהבת ה` ויראתו.

בנוסף לכל המצוות אשר נצטוינו יש לכל אדם תפקיד מיוחד אשר עליו למלא בין במצות עשה ובין במצות לא תעשה, וכתבו בספרים שהחטא שהאדם רואה שקשה לו ביותר להתגבר על כך זה ניסיונו ועיקר תיקונו ולהיפך במצוות עשה הדבר שהאדם הכי נמשך איליו הוא המצוה אשר עליו להתחזק בה ביותר.

הצלחה רבה במילוי תפקידך - בנימין שמואלי