תפילה וברכות

תפילת מוסף-נשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום ברצוני לדעת האם כאשר אני שומעת תפילת מוסף מפי החזן בבית הכנסת ורוצה לצאת ידי חובה בשמיעה האם עליי לומר ברוך הוא וברוך שמו על הברכות שהחזן חוזר וכן האם עליי לומר מודים דרבנן כאשר החזן חוזר על תפילת מוסף(לא אמרתי תפילת מוסף אלא אני מתכוונת לשמוע ולצאת מפי החזן)

תשובה

שלום וברכה

כשיוצאים מהחזן אין לומר ברוך הוא וברוך שמו, וכן אין לומר מודים דרבנן. אם אינך ומעת את המודים של החזן יש לך לומר בעמך את חלקו הראשון של ברכת מודים עד שתשמעו מהחזן ותמשיכו לצאת ידי חובה מהחזן.

בברכה - בנימין שמואלי