אמונה

שאלת רב לגבי פתיחת משרד תיווך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני .... מאשקלון בן 23 וחצי כבודו חלמתי כל הזמן שאני רוצה להיות מתווך דירות ובעזרת השם להיות גם יזם זה חלומי ובסוף החודש יש לי מבחןן בתיווך ורציתי כבודו שתתן לי עצות להמשך הדרך וברכה להצלחה ואיך עליי להנהג בענף זה אשמח מאוד לקבל את עזרתך כבודוו תודה אביחי

תשובה

שלום וברכה

יסוד ההצלחה בפרנסה הוא בשניים האחד קביעת עיתים לתורה בשעה קבועה ולא בטלה גם כשנראה שיעשיר עושר גדול מביטול השעה הזו. הדבר השני הוא נשאת ונתת באמונה דהיינו להיות אמין בעסקין ולא לנסות להרוויח כספים שלא ביושר.

וכמובן האמונה הברורה שכל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה ומחובתינו לעשות השתדלות אבל לא רוב העבודה תביא את הפרנסה אלא גזירת ה`, ואז קל להיות עיקבי בשני הדברים הכתובים לעיל.

וה` יעזור שאכן תזכה להצלחה ותשרה הברכה במעיש ידיך - בנימין שמואלי