תפילה וברכות

תפילה עם עיניים פקוחות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב אצלי בסידור לפני תפילת 18 שכתוב בזוהר"מי שפותח את עיניו בשעת התפילה כשיפטר מן העולם לא יזכה לראות באור השכינה" מה אסור להיות אם עינים פקוחות בתפילה! אתם יכולים להסביר לי את זה תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אסור להיות עם עיניים פקוחות בתפילת שמונה עשרה. אבל מותר לקרוא את תפילת שמונה עשרה מתוך הסידור וכן ראוי לנהוג. וכמבואר בספר קצור שו"ע סימן יח - הלכות תפלה שמונה עשרה (ה) יכוין רגליו זה אצל זה כאלו אינן אלא אחת, להדמות למלאכים שנאמר ורגליהם רגל ישרה כלומר רגליהם נראות כרגל אחת.

ויכוף ראשו מעט למטה ויסגור עיניו שלא יסתכל בשום דבר. ואם מתפלל מתוך סידור, לא יסיר עיניו מן הסידור. ויניח ידיו על לבו, ימינו על שמאלו, ויתפלל בלב שלם באימה וביראה ובהכנעה, כעני העומד בפתח. ויוציא את המלות בפיו בכוונה ובדקדוק. בברכה - בנימין שמואלי