חברה והשקפה

קרי לילהII

  • י"ד אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אני חוזר בתשובה כבר תקופה התחלתי לקבל על עצמי בהתחלה שמירת הברית ואחרי זה לא לראות במחשב דברים אסורים אחרי זה שבת אחרי זה תפילין עכשיו ואני כבר תקופה עושה את זה אבל פשוט בתקופה האחרונה קורים לי קריי לילה בהתחלה היה לי פעמיים הלכתי למקווה ואז היה לי חודש שקט ואז זה התחיל להחמיר קרה לי בשבת שלפני שבועיים ואז בשני הלכתי בראשון למקווה ואז שוב בשלישי עכשיו קרה לי בלילה שוב קרי לילה אני לא יודע מה לעשות כבר קמתי והרגשתי שהצוואר שלי חם רצח חבר אמר לי שכתוב שזה קשור לזה שהרמבם אמר לא לישון על הצוואר יענו הגב אבל כבוד הרב אני כבר מיואש זה רק מחמיר ולא מפסיק

תשובה

שלו וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לעלות בדרגות עבודת ה' כראוי.

קרי לילה שבא באונס אין לו קשר איליך. רק תטבול וואל תתרגש מזה. כמובן שעליך לשמור על עיניך ועל מחשבתך ואמת שראוי לשכב על הצד ולא על הגב אבל מכאן ואיך אין האחריות מוטלת עליך הקפד לקרו את קריאת שמע לפני המיטה ובזה סיימת את תפקידך. אם בכל זאת יצא קרי לילה אל תתביהל ואל תתרגש תטבול מיד במקוה והכל על מקומו יבוא בשלום.

היה ברוך מאת ה',