כשרות במטבח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבור הרב שלום רב! שאלתי היא כזו: בעקבות הרצאתו הנפלאה של הרב זמיר כהן על כשרות המטבח החלטתי לרכוש רק אוכל כשר. אני מכירה רק את ההשגחה בד"ץ של העדה החרידית. ברצוני לשאול איזה עוד השגחות מספיק כשרות והאם ההשגחה של הרב וויטמן של תנובה מספיק כשרה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ובכך תזכי אכן להתקדש יותר ויותר. אפשר גם לסמוך כל בד"ץ מחזיקי הדת - בעלזא או וועדת מהדרין תנובה אבל אין לסמוך על הכשר הרב ויטמן לבד כהשגחת מהדרין אלא כהשגחה רגילה. כמו כן אפשר לסמוךעל הכשרו של הרב לנדאו מב"ב.

על בד"ץ בית יוסף ועל בד"ץ מהדרין רחובות. ישנם עוד הכשרים שאפשר לסמוך עליהם כהכשר מהדרין ואת יש לך שאלה על השגחה מסויימת אשמח להשיב לך. רוב ככל הבדצי"ם אפשר לסמוך עליהם כמהדרין.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי