זוגיות

חזרה בתשובה ובעיות עם החמות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני ובעלי חזרנו בתשובה ויש לנו ילדים קטנים. משפחת בעלי קיבלה את חזרתו בתשובה בצורה קשה אבל הבינו שזה המצב. נודע לי מבני הבכור בן ה12 שחמותי מדברת איתו מאחורי גבנו ו"מפתה" אותו לבוא אליה בשבת, כמו כן היא מתעקשת כל הזמן שנביא אליה את הילדים בחופשות שישנו אצלה ואנחנו לא רוצים בגלל שאנו מפחדים מהשפעה רעה שם היות ויש שם טלויזיה ללא הגבלה, אינטרנט ועוד וגם משום שחמותי לא מפסיקה לדבר על איך שבשבתות הם היו הולכים לים וכו` כביכול להראות לילדים מה הם "מפסידים" ואת זה היא אומרת גם כשאני מזמינה אותה לשבת והיא ישנה אצלנו. לאחרונה בעלי דיבר איתה וביקש ממנה להפסיק לדבר עם הילדים מאחורי גבינו על לישון אצלה וכדומה, היא נעלבה ואמרה שיותר לא תבוא אלינו בגלל שאנחנו פוגעים בה , וזאת למרות שלא אמר זאת בריב וכדומה. אני מרגישה שאני מאוד רוצה לכבד אותה אבל קשה לי בגלל שהיא חותרת תחתנו ומנסה להסית את הילדים מלשמור שבת, אבל מצד שני חשוב לי שבעלי לא יחטא בחוסר כיבוד אמו, אשמח לעצתך כיצד לנהוג והאם יש להמשיך לשכנעה שתבוא אלינו בכל זאת או לתת לה להתרגל שאנחנו עומדים על שלנו, כמו כן האם זה בסדר שאני לא רוצה להשאיר אותה עם הילדים שלי לבד בעקבות כל מה שסיפרתי סליחה על האורך ותודה מראש על תשובתך.

תשובה

שלום וברכה

טוב עשה בעלך ואין לכן לנסות לרצותה כלל, מן הראוי היה שאימו לא תטיף נגד הורי הילד, ומאחר שהיא לא נהגה כראוי ורצתה לאבד את חיי הנצח של ילדיכם היה חייב בעלך לנהוג כמו שהוא נהג. וגם אתם המשיכו בסירובכם לשלוח את הילדים להיות אצל הסבתא ללא פיקוחכם, אין לכם לסכן את עולמם הרוחני של ילדיכם בשום אופן.

עלו והצליחו ויהי רצון שתרוו רות נחת מילדיכם - בנימין שמואלי