שאל את הרב - כללי

קרי לילה)*

  • י"ב אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, מאז שהתחזקתי בתורה ובמצוות תוקף אותי קרי לילה לעתים קרובות, יש לציין שזה קרה לי לעתים נדירות מאוד, אם בכלל, כאשר הייתי חילוני גמור. האם יש התייחסות בתורה לקרי לילה ומדוע הוא מגיע, בפרט ביום צום כמו תשעה באב שהיה. ומה צריך לעשות כדי לתקן עוול זה. חשוב לי לציין שאני ממש מדוכא שזה קורה לי ואני מפחד שזה סימן לא טוב משמיים על דברים שאני עושה

תשובה

שלום וברכה

אין להתייחס לקרי לילה כלל וכלל. העיקר שאתה שומר על עיניך ומחשבותיך וקורא קריאת שמע שעל המיטה.

שמח בתשובתך שבזה אתה רצוי לבורא עולם ואל תחשוש כלל לקרי לילה שבא לאונסך.