שאל את הרב - כללי

ביקור קרובי משפחה לא דתיים

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב לצערי יש לבעלי אח שנשוי לגויה והם חיים בחול ולמרבה האירוניה יש להם 5 ילדים. לשמחתי הם חיים בחול ומכמה בירורים הבנתי שאינו מעוניין לבוא לחיות בארץ שאני חייבת לציין שזה דיי מרגיע אותי. הביקורים שלו הם מאוד נדירים, אך כעת הבנתי שהוא מעוניין לבוא לקראת תשרי הקרוב למספר חודשים. השאלה שלי כיצד עלי לנהוג כי מבחינתי הייתי רוצה לקחת את ילדיי ולברוח ביום שיבוא לכאן עם משפחתו או פשוט להבהיר שאינני מעוניינת בשום מפגש עימם בכל אופן קשה לי עם זה מה אני עושה? אגב הוא לא בדיוק מנודה האמא וכל שאר המשפחה מקבלים אותו ואת ילדיו ואישתו כאילו הכול בסדר.

תשובה

שלום וברכה

את יכולה להודיע לו שהוא רצוי אצלך אך ורק לבד ללא הגברת הנכריה וילדי הנכריה שאינם ילדיו.

בהצלחה,