שבת

אני שומרת שבת, אך קשה לי..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסעודות שבת הילדים רבים ומעצבנים וקשה להרגיש קדושה ונשמה יתירה וכו`. כמה אפשר להגיד תהילים וכואני מקנאה באלו שחשים את התרוממות הרוח משבת.אני בעיקר מבלה מקריאת ספר או עיתון וכו, ובשבתות הקיץ אני לא יודעת איך "להעביר" את הזמן וזה כואב לי. תודה.

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד להשקיע בהפיכת סעודת השבת לחוויה ומתן במה לילדים להשמיע את מה שלמדו בפרשת השבוע ולספר להם סיפורי צדיקים ולהלהיב את ליבם לאהבת ה`, לזמר זמירות ולהיות רגועים במשך הסעודה.

סעודות השבת המנהלות בצורה נכונה אין בהם מריבות והם בונות את הקשר בין כל בני המשפחה. שוחחי עם בעלך על הדרכים אשר תוכלו להנעים את סעודת השבת לילדים דרך מבצעים עידוד או בכל דרך שהיא.

או אז תרגישי את התרוממות הרוח וסעדות השבת ייהפכו לרוחניות ולממלאות אותך בסיפוק ובהתרוממות רוח.

בהצלחה רבה - שבת שלום - בנימין שמואלי